Nyhetsbrev
Kampanjvaror

Neutral Clothing

Neutral® är ett dansk företag som har ett brett utbud av T-shirts, tröjor, byxor, mm gjorda av 100% ekologisk rättvisemärkt bomull. Kläderna produceras och certifieras enligt de högsta miljömässiga, sociala och etiska normer i världen. Odlingen av bomullen och tillverkningen av plaggen sker i Indien. I produktionen hos Neutral återvinns avloppsvatten och avfall och de använder alternativa energikällor som vindkraft. Arbetarna i fabrikerna och bönderna som levererar bomullen erbjuds arbetsförhållanden som ryms inom Fairtrade certifiering. Genom hela Neutrals produktionsprocess garanteras respekten för människor och planeten med deras Certified Responsibility ™.

CSR Awards 2015 i Danmark har Neutral vunnit i kategorin CSR Abroad Prize! Priset är tillägnat företag som gör värdefulla insatser för att främja socialt ansvarstagande och hållbar tillväxt i utvecklingsländer. 

Neutral har blivit utsedd till världens bästa textilföretag och vinnare av Sustainia Award i kategorin mode 2013. Sustainia Award är ett internationellt organ som nominerar företag inom tio olika kategorier med fokus på en långsiktig och hållbar utveckling för framtiden. Hildur.se är Neutrals key online partner. 

Produkter