Nyhetsbrev
Kampanjvaror

Humble Brush

Humble Brushs bambutandborste är skön att borsta tänderna med samtidigt som den är snällare mot miljön än vanliga tandborstar. Skaftet på bambutandborsten är tillverkat av hållbart skördat Moso-bambu. Bambun är den snabbast växande plantan i världen och kräver inga bekämpningsmedel eller konstgödsel vilket gör den till ett bra miljövänligt alternativ. Bambu är också naturligt antibakteriellt. Bambutandborstens borst är tillverkad av BPA-fritt nylon. Nylon används då det i dagsläget inte finns något annat plant-baserat alternativ för en hållbar tandborste.

Tandborsten är mjuk och finns i fem färger: vit, svart, rosa, gul och blåturkos. Humble Brush finns i både vuxen och barnstorlek. 

Bambutandborsten från Humble Brush beräknas ha en livslängd på ca tre månader. Tandborsten kommer förpackad i en komposterbart transparent papper skapat från växter och den yttre förpackningen är gjord av återvunnet material. Dessa bambutandborstar är tillverkade i Kina i fabriker där inget barnarbete förekommer. Både arbetarna i fabriken och de som levererar bambun får rättvis och skälig lön för sitt arbete. Bambun kommer från områden där det ej bor pandor som annars lever av bambun. När du köper en tandborste så donerar Humble Brush motsvarigheten till tandvård för människor i nöd. Det kan vara en tandborste men också motsvarande summa pengar till en åtgärd som Humble Brushs partner tycker är en lämpligt hjälpinsats.

Produkter