Nyhetsbrev
Kampanjvaror

Ekelund

Höststädning: 50% rabatt på EKELUND! 

Ekelund, Linneväveriet i Horred AB är ett gammalt anrikt svenskt textilföretag som grundades redan 1692. 

All produktion sker i Ekelunds egna fabrik i Horred. Ekelunds hemtextilprodukter förknippas med hög kvalitet och deras designer jobbar i en mix av tradition och nytänkande. Sedan 2014 är nästan all bomull som används i Ekelunds produktion ekologiskt odlad.

Ekelund importerar garner som färgas i Sverige. Därefter väver de, bereder och konfektionerar. Maskinparken består av senaste teknologi som hanteras effektivt av Ekelunds stolta yrkesarbetare. Ekelund, Linneväveriet i Horred AB är till 100% ägt av familjen. Christer och Margareta Ekelund samt barnen Per och Pia Ekelund. Alla fyra familje- medlemmarna arbetar i företaget. 17 generationer, och mer än 450 år, har familjen arbetat med textil. Enligt väl dokumenterad forskning är Ekelunds sannolikt världens äldsta dokumenterade textila familjeföretag. Börje Larsson, familjens förste kände medlem, föddes 1540. Tiden präglades av självhushållning, och på gårdarna vävdes de textilier som behövdes. Ur dessa kunskaper växte sedan familjens näring. Men det var först en bra bit in på nästa sekel, 1600-talet, som konturerna kunde skönjas av vad som numera är Linneväveriet i Horred och varumärket Ekelund. 

Hos Hildur kan du köpa Ekelunds Diskdukar, Kökshanddukar och löpare samt utvalda delar av hela Ekelunds sortiment. Vi kan också hjälpa dig om det är något speciellt du vill beställa.
Kolla in Ekelunds samarbete med kocken Tina Nordstöm här...

Produkter