Nyhetsbrev
Kampanjvaror

Bellio

Det svenska ekoföretaget Bellio, som startades av Johanna Persson Green 2008 är främst kända för sina ekologiska babytofflor. Men Bellio har även jättefina filtar, halsdukar och mössor till både barn och vuxna. På Hildur är vi riktigt förtjusta i deras mössor som vi tagit in i vuxenstorlek. De flesta av mössorna är Bellios egna design men några modeller är designade av Erica Laurell. Passar till större barn och vuxna! Vi har också Bellios fina Iphonefodral, gjorda i vegetabiliskt garvat läder.

Fakta om material och produktion:

Mössorna stickas på Stickfabriken i Tranemo mitt i den svenska textilbygden.

Bellios garn är ekologiskt, GOTS-certifierat och kommer via Bergmans i Borås. Bomullsgarnet odlas i Peru medan ullgarnet kommer från får på Nya Zealand och spinns i Tyskland. Allt garn färgas hos Garnfärgeriet C. Hedström i Ryboholm utanför Borås. Endast de senaste metoderna inom miljö- och hudvänlig färgning används. Detta leder till ett mjukt garn som är väl anpassat för små barns känsliga hud.

Telefonfodralen är handgjorda på Docksta skofabrik i Norrland. De är gjorda i vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i Uppland. Lädret är producerat med minimal påverkan på miljön, det är komposterbart och certifierat enligt TüV White Line standards.

Produkter