Om Hildur.se

Hildurs webbutik hittar du ”grönt i alla färger och former”. Vi vänder oss till dig som tycker det är viktigt med en hållbar konsumtion men som inte vill tumma på stil och kvalitet. Hildur vill slå ett slag för den ekologiskt odlade bomullen och för ”slowshopping”. Du hittar ett brett utbud av ekologiska kläder i mindre miljöbelastande material som ekologisk bomull och bambu, hemtextil i klassisk design av ekologiskt odlad bomull. Vi har även ekologisk hudvård, anteckningsböcker och kort i återvunnet papper samt goda ekologiska teer.

Hildurs affärsidé
Företaget Hildur vill underlätta för den medvetna konsumenten att hitta produkter framtagna med ett estetiskt, ekologiskt, ekonomiskt och etiskt tänkande genom hela produktionsledet.

Hildurs grundkoncept
-Information om produktens ursprung och innehåll – du som handlar skall i möjligaste mån kunna se innehållet i produkten, vart råvarorna produceras och var tillverkningen sker.
-Ekologiskt – odling av råvaror utan gifter och bekämpningsmedel samt färgning och beredning utan skadliga kemikalier.
-Rättvisetänkande i produktionen – inget barnarbete, bra arbetstider, säker arbetssituation, värdiga löner, rätt till sjukvård och skolgång, mm.
-Närproducerat och närdesignat - när det är möjligt och lämpligt.
-Slowshopping – köp det du verkligen vill ha och det som du mår bra av och blir glad av. Hellre färre saker som du gillar och använder ofta och länge än ”slit och släng konsumtion”.

 

Hildur har fornnordiskt ursprung och är sprunget från hildr vilket betyder strid. Hildur har namnsdag 18 januari.
Den ekologiska näthandeln hildur.se öppnades i maj 2007

Hildurs Handel startade som en bifirma till Gillholm & Gillholm AB men drivs sedan september 2012 som ett eget aktiebolag, Hildurs Handel AB. 

 

 

Jag som startade Hildur.se heter Annika Gillholm. Idén till nätbutiken kom när jag själv var på jakt efter att hitta miljövänliga produkter, mer än bara ekologisk mjölk och rättvisemärkta bananer.  På textilhögskolan i Borås hade vi läst om fördelen med ekologisk bomull jämfört med den vanliga odlingen av bomull och det var där min tanke började. Jag gillar mode och design, jag har examen från Handelshögskolan och var Internetansvarig på mitt tidigare jobb så en nätbutik var ett självklart val när jag startade upp ett eget företag. Egentligen ser jag inte Hildur som ett miljöföretag utan som ett vanligt företag som väljer att köpa in produkter som är miljövänliga. Varför välja något annat när man har möjlighet att välja väl? Det är kanske inte alltid den lättaste vägen men jag är helt övertygad om att det är framtidens typ av företagandePå Hildur jobbar jag, Helena och Annki. När jag har lite tid över skriver jag även i min blogg som du hittar här: Slowshopping.

 

Välkommen till Hildur!

 

 

Hildurs Handel AB
Org. nr: 556903-4241

Hildurs bankgiro 5868-5629


Postadress:
Hildurs Handel
Box 11
427 21 BILLDAL

 

tel. 031-102043

 

 

 

 

Hildurs nätbutik hittar du ”grönt i alla färger och former”. Vi vänder oss till dig som tycker det är viktigt med en hållbar konsumtion men som inte vill tumma på stil och kvalitet.
Hildur vill slå ett slag för den ekologiskt odlade bomullen och för ”slowshopping”. Du hittar ett brett utbud av svenskdesignade ekologiska kläder i mindre miljöbelastande material som ekologisk bomull och bambu, hemtextil i klassisk design av ekologiskt odlad bomull. Vi har även ekologisk hudvård, goda ekologiska teer och choklad.

Hildurs affärsidé
Företaget Hildur vill underlätta för den medvetna konsumenten att hitta produkter framtagna med ett estetiskt, ekologiskt, ekonomiskt och etiskt tänkande genom hela produktionsledet.

Hildurs grundkoncept
Information om produktens ursprung och innehåll – du som handlar skall i möjligaste mån kunna se innehållet i produkten, vart råvarorna produceras och var tillverkningen sker.
Ekologiskt – odling av råvaror utan gifter och bekämpningsmedel samt färgning och beredning utan skadliga kemikalier.
Rättvisetänkande i produktionen – inget barnarbete, bra arbetstider, säker arbetssituation, värdiga löner, rätt till sjukvård och skolgång, mm.
Närproducerat och närdesignat - när det är möjligt och lämpligt.
Slowshopping – köp det du verkligen vill ha och det som du mår bra av och blir glad av. Hellre färre saker som du gillar och använder ofta och länge än ”slit och släng konsumtion”.


Hildur har fornnordiskt ursprung och är sprunget från hildr vilket betyder strid. Hildur har namnsdag 18 januari.
Den ekologiska näthandeln hildur.se öppnades i maj 2007

 

 

Hildurs Handel är en del av Gillholm & Gillholm AB
Org. nr: 556722-6518

Postadress:
Hildurs Handel
Box 11
427 21 BILLDAL

Svenska English 

E-postadress:

 
 
 

Fraktfritt på ordrar över 790 kr
(gäller inom Sverige)

Maxfrakt 59 kr

LÄS VÅRA KÖPVILLKOR

 

 

 
Klarna

Drift & produktion:
Wikinggruppen


Fri frakt på köp över 790kr

- Frakt 59kr / Faktura 0kr!

- Öppet köp i 14 dagar

- Leverans inom 1-4 dagar

10% på hela ditt köp idag! 

 

start